header image

Vissa har vad andra saknar

Octapharma är ett svenskt, familjeägt företag och en av världens största aktörer på den internationella marknaden för proteinbaserade läkemedel. Utifrån humanproteiner som utvinns ur humanplasma och humana cellinjer utvecklar och tillverkar vi läkemedel som räddar liv.

 

Sedan starten 1983 har vi investerat för att förändra människors liv. Vårt fokus ligger alltid på att leva upp till det förtroende läkare och patienter över hela världen givit oss.

 

Octapharma ligger mitt i Stockholm

Mitt på Kungsholmen, ett stenkast från två tunnelbanestationer, ligger vår toppmoderna

anläggning för tillverkning av livräddande proteinläkemedel. På Stockholmsanläggningen sker bland annat fraktionering och rening av plasma, farmaceutisk produktion, PCR-testning, och kvalitetskontroll. Allt sker med den senaste tekniken och under strikta myndighetskrav. Vi har investerat stort i att modernisera vår anläggning men vi investerar också stort i vår personal, både vad gäller nyrekrytering och utveckling för befintliga medarbetare.

 

Vi investerar för fortsatt tillväxt

Vår anläggning i Stockholm är tillsammans med den i Wien vår största, med ungefär 800 anställda. Anläggningen ägdes från början av KABI, som etablerades 1931 och senare fusionerades med Pharmacia. Därefter användes anläggningen av Biovitrums division för plasmaprodukter, för att slutligen förvärvas av Octapharma 2002. Sedan dess har tillverkningslokalerna och den historiska, prisbelönta bryggeribyggnaden där vi har våra kontorslokaler, byggts om för att passa vår ständigt växande personalstyrka. Vår plan är att fortsätta expandera, modernisera utrustningen, öka produktionskapaciteten och rekrytera omkring 200 medarbetare under de kommande åren. Sedan 2013 har vi gjort investeringar i Stockholm på sammanlagt cirka 86 miljoner euro, och för 2016 år satsar vi ytterligare 39 miljoner euro i företagets framtid.
Octapharma tror på att skapa en miljö med både utmaningar och belöningar där våra talangfulla medarbetare kan utvecklas.

Octapharma har ambitiösa tillväxtplaner, och för att vi ska kunna förverkliga vår strategiska vision behöver vi många ...

Octapharmas lokaler ligger mitt på Kungsholmen, bara ett stenkast från närmaste T-bana. Förutom toppmoderna ...

Arbeta hos Octapharma

Oavsett om du är intresserad av att arbeta med tillverkning, kvalitetsfrågor, teknik, supply chain, marknadsföring och försäljning eller ekonomi, kan Octapharma hjälpa dig att nå dina karriärmål. Det enda som krävs är att du delar vårt gemensamma mål – att vara med och rädda liv världen över.

 

Vi lägger stor vikt vid vår företagskultur och arbetar kontinuerligt på att upprätthålla våra gemensamma värderingar. Varje anställd har stora möjligheter att bidra till företagets fortsatta framgång. Att våga testa nya vägar har varit en nyckel till Octapharmas framgång. Därför sätter vi stort värde på innovation och kreativitet, och har alltid siktet inställt på att utvecklas och bli bättre.

 

Stora fördelar med ett familjeföretag

Octapharma ägs av familjen Marguerre och drivs fortfarande av grundaren och styrelseordföranden Wolfgang Marguerre. Ordföranden och ledamöter i styrelsen har 30 års erfarenhet av innovation och tillväxt, och ansvarar för att utforma hållbara strategier och fatta beslut som gynnar företaget på lång sikt.

 

  • Ett personligt åtagande gentemot patienterna

  • Kontinuitet över generationerna

  • Entreprenörsanda och flexibilitet som överförs mellan generationerna

  • Synlig och stabil företagsledning

  • Platt ledningsstruktur som gör det enkelt att fatta snabba beslut

  • Investeringar och beslut är en del av en långsiktig vision

 

Vårt mål är att Octapharma ska vara en arbetsplats som erbjuder både utmaningar och belöningar. Sedan företaget grundades 1983 har personalstyrkan vuxit till över 8 000 anställda över hela världen, med ett 50-tal dotterbolag, 5 tillverkningsanläggningar, 5 FoU-anläggningar och försäljning i drygt 100 länder världen över.

 

Vissa har vad andra saknar.

Om du har inställningen och kompetensen andra saknar, är redo att ta kontroll över din karriär och verkligen vill göra skillnad, läs mer om möjligheterna hos oss under Lediga tjänster.

Rekryteringssystem
Sedan i juni 2017 jobbar Octapharma med ett rekryteringssystem. Om du är intresserad av ett ledigt jobb hos oss behöver du registrera din profil med CV och personligt brev. Detta gäller även om du sedan tidigare har registrerat en profil hos oss, då informationen inte förs över mellan de olika systemen.