Rekordsommar för uppskattat fotbollsläger!

Stockholm
2020-09-22
Företagsnyheter
Varje år arrangeras KB Octapharma Sommarcamp på Stadshagens IP. Trots att året blev speciellt har Karlbergs BK kunnat erbjuda över 500 barn och ungdomar mellan 6 och 13 år en minnesvärd fotbollssommar – tack vare hårt arbete och ett långsiktigt stöd från Octapharma.

För Kungsholmsborna är KB Octapharma Sommarcamp ett uppskattat evenemang. När många familjers semesterplaner gick i stöpet till följd av corona fick fotbollslägret ett uppsving i antalet deltagare, som i år slog rekord.
– För oss känns det viktigt att kunna erbjuda barn och ungdomar på Kungsholmen ett bra ställe att spendera en del av sitt sommarlov på. I år har vi märkt att det har varit extra uppskattat, berättar nytillträdde klubbchefen Pontus Granström.

Några av de åtgärder som vidtagits för att säkra årets fotbollsläger från smittspridning är att campet delades upp i mindre träningsgrupper och fler stationer för att undvika att blanda lagen och minimera kontaktytorna.
– Vi har också serverat maten ut till respektive träningsplats, träffats på planen istället för i omklädningsrum och säkrat upp med fler ledare som täcker upp om någon blir krasslig, säger Pontus Granström.

Bygger relationer

För andra året i rad arbetar Victor Gredin som utvecklingsansvarig på Karlbergs BK. Jobbet handlar om att koordinera allt som rör lägret, vilket passar Victor som brinner för att utveckla barn- och ungdomsfotboll.
– KB är en stor klubb med över tusen spelare totalt sett. Tack vare campet lär vi känna varandra bättre och bygger en relation med både spelare, ledare och föräldrar. Min upplevelse är att lägret blev bättre i år trots corona, säger Victor Gredin.

Med hjälp av Victor har klubben tagit ett stort steg för att utveckla fotbollen, menar Pontus Granström.
– Den främsta insatsen är att vi nu utbildar alla våra ledare så att det blir tydligt vad som förväntas av dem. Ledarna kommer från våra äldre juniorlag så de är viktiga förebilder för lägrets deltagare.

För Victor bjuder sommarcampet på flera minnesvärda ögonblick varje dag. Några av dem minns han lite extra.
– Vår målvaktsträning har varit ett populärt inslag och i sommar hade vi en ung kille i 10 års åldern, som aldrig hade testat att stå i mål innan. Han gjorde en fantastisk räddning som inte ens A-lagets målvakt hade klarat av att rädda. Han kastade sig efter bollen som om han aldrig hade gjort annat och det var så roligt att se hans glädje, berättar Victor.

Främjar hälsa

I år firar samarbetet mellan Octapharma och Karlbergs BK tioårsjubileum. Samarbetet är långsiktigt och bidrar till utvecklingen av hela Kungsholmen.
– Som läkemedelsföretag tycker vi att det är viktigt att bidra till verksamheter som främjar människors hälsa. KB ger många barn och unga möjlighet till en sund och frisk livsstil genom fotbollen. Samtidigt vill vi vara med och bidra till områdets utveckling eftersom vår verksamhet bedrivits på nordvästra Kungsholmen i över 70 år, säger Per Eriksson, marknadschef på Octapharma AB.

Sökord

Events