Vilka vi är

Vi är ett familjeägt globalt läkemedelsbolag med passion att hitta nya lösningar som förbättrar människors hälsa och liv.

Översikt över Octapharma

Globalt anställda

Produktionsanläggningar i Europa

Prekliniska & kliniska R&D-anläggningar

Plasmacenter världen över

Länder som vi aktivt arbetar i

Octapharma är ett familjeföretag som tar de bästa delarna av en familj – som gemenskap och teamwork – och mixar det med framgångsrecept för ett bra företag – som framåtanda, professionalism och utveckling. Med en synlig ledning där besluten tas snabbt men där strategin är långsiktig. Det är ett riktigt familjeföretag för oss.

Sedan starten 1983 är Octapharma idag ett globalt läkemedelsföretag med huvudkontor i Lachen i Schweiz. Våra produkter finns i 118 länder och når ut till hundratusentals patienter årligen. Vi fokuserar på tre behandlingsområden: hematologi, immunterapi och intensivvård.

Octapharma är det största privatägda och fristående företaget i världen inom plasmafraktionering. Vi utvecklar och tillverkar läkemedel av human plasma som kommer från våra egna plasmagivningscenter och från externa leverantörer och utvecklar även humant protein från humana cellinjer.

Vi andas gemenskap. Sammanhållning är allt, och vi har en gemenskap som sträcker sig över våra verksamheter. Vi trivs tillsammans och hos oss är du alltid del av ett team där varje medarbetare har möjlighet att bidra till vår gemensamma framgång. Det gör att vi kan lösa både små och stora utmaningar snabbt. Vi lägger stor vikt vid vår företagskultur och arbetar hela tiden för att upprätthålla våra gemensamma värderingar.

Vi räddar liv. Vårt mål är att förbättra människors hälsa och liv, både idag och imorgon. Det gör vi genom att tillverka läkemedel som ger fler chans att inte bara överleva utan dessutom få möjlighet att leva ett aktivt liv. För oss är det viktigt att behålla och stärka det förtroende vi fått från patienter världen över. Därför har vi alltid siktet inställt på att bli bättre på det vi gör.

Vi utvecklar och utvecklas. Du kan växa med oss men också i din egen roll. Som familjeägt företag står vi utanför börsens ”kvartalshets” och har råd med långsiktighet – för våra patienter, anställda och företagets bästa. Här finns en stark entreprenörsanda med utrymme för alla att utveckla Octapharma som företag och dig själv som medarbetare och människa. Vi har den mest avancerade utrustningen, ser över metoder, produktionskapacitet och lokaler, förbättrar processer, forskar och testar nytt samt utbildar våra medarbetare.

Vi jobbar toppmodernt och centralt. Du hittar oss i vår toppmoderna anläggning, på Kungsholmen i centrala Stockholm. Där jobbar vi med den senaste tekniken och under strikta myndighetskrav, för att skapa säkra och effektiva läkemedel. Vi erbjuder alla våra medarbetare en god arbetsmiljö och inte minst goda luncher i vår fina restaurang, eller möjligheten att promenera längs Mälaren på lunchrasten.

Octapharmas historia

Sedan 1983 har arbetat för en friskare och bättre värld med en tro på att vi tillsammans kan förändra människors liv till det bättre. År 2023 firade vi 40-årsjubileum för vårt starka engagemang.

Våra avdelningar i Stockholm

Vi arbetar med allt från läkemedelstillverkning, teknik, kvalitetssäkring, supply chain, marknadsföring, försäljning och ekonomi .

Möt vår ledning

Octapharma i Sverige är organiserat i två separata bolag: Octapharma AB och Octapharma Nordic AB.