Riktig framtidstro för Brandon

2019-03-01
Patient stories
Ida Norberg, Stockholm, Sverige

Att vi lyckas vid våra produktions-anläggningar beror inte bara på våra kvalitetssystem, precision och kompetens, utan också på den anknytning kollegor känner till företagets vision om att tillhandahålla nya lösningar som förbättrar människors hälsa och liv. “Ingen dag är den andra lik. Förmåga att kunna arbeta i team, lösa komplexa utmaningar och en vilja att påverka och förändra är vad som driver mig hela tiden”, säger Ida Norberg, processingenjör inom tillverkning av rekombinant faktor VIII i Stockholm. “Det är inspirerande att höra från patienter hur mycket vår medicin hjälper dem och stärker deras vardag och syn på livet.”

Ida har jobbat på Octapharma sedan 2013. “I mitt team jobbar vi med de första stegen i tillverkningen av rekombinant faktor VIII, cell odling. Detta innebär att cellerna odlas för att producera faktor VIII,” förklarar Ida.

På fritiden älskar Ida att springa terränglöpning. “Löpträning i backar och vild terräng handlar om energi och styrka. Jag gillar uthålligheten som man bygger upp när man tränar. Det är samma sak på jobbet också. Jag lär och utvecklas ständigt.”

Brandon, Chicago, USA

Brandon är född och uppvuxen i Chicago. Vid fem års ålder drabbades han av en hjärnblödning och föll i koma. Han återhämtade sig dock och är idag en optimistisk 30-åring som älskar att utforska nya kulturer och maträtter, men mest av allt älskar han bilar. ”Jag älskar bilar av alla slag! Så länge den har en motor och jag kan köra fort med den så älskar jag den!” Med tiden har Brandon lärt sig mycket om sin hemofili och hans positiva attityd har givit honom styrka att kämpa vidare trots motgångar.

Idag behandlar Brandon sin hemofili förebyggande, s.k. profylaxbehandling, med rekombinant FVIII-koncentrat två gånger i veckan, vilket ger honom skydd mot spontana blödningar. Det fungerar mycket bra för honom!

Sökord

Engaging with patients

Haemophilia

Haematology