Han bytte pressen i hotellreceptionen mot strukturen på Logistikcentret

Stockholm, Sverige
2020-02-18
Våra anställda
För nyblivne SDC-operatören Adam Llarena är Octapharma en ny och spännande värld. "Det är helt annorlunda mot vad jag jobbat med tidigare. Man är med och räddar liv", säger han.

När en kompis tipsade om att Octapharmas Logistikcenter i Arlandastad utanför Stockholm sökte förstärkning blev Adam Llarena nyfiken direkt. Dels låg Logistikcentret ett stenkast hemifrån, dels hade han tröttnat på sitt gamla jobb som receptionschef på ett hotell.
– Det var ett roligt jobb, men som chef förväntas man nästan vara tillgänglig dygnet runt. Med småbarn gick pusslet inte ihop till slut. Jag var sugen på något nytt, säger han.

“Nu är man varm i kläderna”

I oktober 2018 fick Adam anställning som Single Donation Controller på Octapharma, eller SDC-operatör på svenska. Han minns första arbetsdagen:
– Man satt och läste en massa pärmar och då kändes det som: ”Vad har jag gett mig in i?” säger han med ett skratt. Men när man får stå nere på golvet och jobba lär man sig steg för steg. Nu är man varm i kläderna.

Gör första kontrollen av plasman

Octapharmas Logistikcenter i Arlandastad är inte ”bara” ett lager utan fungerar även som en första kontrollinstans av den frysta blodplasman som används i företagets produkter, som livsnödvändiga mediciner för bl.a. blödarsjuka. SDC-operatörerna scannar in och kontrollerar varje försändelse mot en databas innan plasman skickas vidare till fabriken på Kungsholmen.

– Ibland kan det komma upp att donatorn fått en sjukdom eller att plasman på något sätt skadats i transporten. Vi sorterar bort några försändelser om dagen. För oss är det viktigt att vara noggranna så att allt blir rätt i slutändan.

Vilka egenskaper är viktigast om man ska jobba på din avdelning?
– Att vara en lagspelare och vara beredd att hjälpa till. Gott humör skadar heller inte! (skratt).

”Finns möjligheter att utvecklas”
För Adam har jobbet på Octapharma inte bara gett en efterlängtad omställning i vardagen, han har redan hunnit putsa ytterligare på sitt CV.
– Jag tog truckkort i höstas, vilket jobbet stod för. Det kändes som en bra bonus och jag känner verkligen att det finns möjligheter att utvecklas.
Hur skulle du beskriva Octapharma som arbetsplats?
– Det är trivsamt och alla samarbetar bra, stämningen är positiv. Alla hejar och frågar hur man mår. Personligen tycker jag det är kul att gå till jobbet, jag har ingen ”söndagsångest” direkt.

Fakta Adam Llarena
Ålder: 35.
Bor: Märsta utanför Stockholm.
Familj: Sambo och två barn.
Roll hos Octapharma: SDC-operatör på Logistikcentret i Arlandastad.
Utbildning och bakgrund: Gymnasiet i Spanien och har tidigare arbetat inom hotell, restaurang och som flygsteward.
Det visste du inte om mig: Är uppvuxen på Gran Canaria, flyttade till Sverige 2011.

Sökord

Careers

Production process