”Jag gillar att starta upp saker”

Stockholm, Sweden
2021-03-17
Våra anställda

Octapharma är ett föränderligt företag med många projekt på gång.  

– Jag trivs med pulsen som finns här, säger Kerstin Aronsson, chef på Octapharma sedan 17 år tillbaka.

Hon insåg tidigt att det fanns energi i företaget. Det var familjeägt och med entreprenörskap och det började komma nya produkter.

– Det passade mig perfekt! Jag gillar att starta upp saker och jag tycker att det är kul att få ihop grupper, säger Kerstin som idag arbetar som avdelningschef och som leder och organiserar verksamheten för Octapharmas ofraktionerade plasmaprodukt.

Kerstin Aronsson, avdelningschef för Octapharmas ofraktionerade plasmaprodukt.

Trivselregler som motiverar

Kerstin brukar hålla utbildning/presentation med alla nyanställda på hennes avdelning. Det är också ett sätt att lära känna medarbetarna.

    – Jag tycker om människorna här och att få ihop team och lagkänsla. Att bygga starka och effektiva team och att ha fokus på leveransen och produktionen är sådant som ger både utveckling och utmaning som chef. Jag får ofta höra att medarbetare på min avdelning är stolta. När de skrev sina trivselregler själva, skrev de att ”kom ihåg att vi räddar liv”! Sådant motiverar mig, berättar Kerstin. Hon tycker också det är viktigt att lära sig personalens namn på avdelningen/sektionen av respekt för sina anställda, även om hon periodvis haft uppemot 90 medarbetare under sig. 

"Det är viktigt att lära sig alla medarbetares namn på avdelningen/sektionen", säger Kerstin.

En lagprestation

Kerstin var med och startade upp en produktionslinje för Octapharmas ofraktionerade plasmaprodukt och minns tiden som otroligt utvecklande. Det innebar att hon under 1,5 år arbetade både som tillförordnad sektionschef på Bas 1 och som chef för ena produktionslinjen.

-Vi lärde oss mycket i utvecklingen från projektåret fram till rutinproduktion. Det var många nyanställningar och utmaningar för att klara leveranserna. Men vi gjorde det! Det var en lagprestation av fantastiska, engagerade och kompetenta medarbetare, minns Kerstin.

Fullt fokus...
...på avdelningen för Octapharmas ofraktionerade plasmaprodukt!

Lojalitet och arbetsmiljö

Hon känner en stark lojalitet med företaget och de anställda och tänker mycket på arbetsmiljön.

– Jag har varit med om nedläggningar två gånger tidigare och vet hur snabbt det kan gå. Man måste förstå hur viktigt det är att tänka på kostnader och att man levererar för att kunna ha sitt jobb kvar, menar Kerstin. Som chef har man ett stort ansvar och förtroende. Man kan påverka så mycket positivt och negativt i arbetet och man ska ha respekt för det. En dålig chef påverkar medarbetare både på jobbet och hemma. Så man har en viktig roll som chef att skapa en bra arbetsmiljö. Det försöker jag verkligen bidra till, avslutar Kerstin.

Kerstin tillsammans...
...med sina medarbetare.

Sagt om Kerstin som chef:

”Kerstin är en stark ledare som följer upp arbetet på avdelningen så att vi uppfyller de mål och krav som vi har på oss.” 

”Kerstin är tydlig med sina förväntningar och värderingar och hon skapar engagemang bland medarbetarna.” 

”Hon håller ihop en grupp, ett företag och tycker om utmaningar.” 

”Hon har ett stort förtroende för sina medarbetare och är tillgänglig för dem när det behövs.” 

”Att ha Kerstin som chef är inspirerande och framför allt kul, då hon i sitt arbete är väldigt engagerad och sitter med stor kunskap om processen.”

Sökord

Kvinnor inom vetenskapen

Karriär

Produktionsprocess