”Man får göra misstag, men man måste lära sig av dem”

Stockholm, Sweden
2021-03-29
Våra anställda

Intervju: Soleiman Aminzadeh. Gruppchef/supervisor på Biopharmaceutical Production, en avdelning som består av odling, rening och producerar rekombinant koagulationsfaktor VIII.

Många väljer att göra karriär inom Octapharma.

Soleiman Aminzadeh började som montör för att sen arbeta som gruppchef på flera olika avdelningar.

– Jag gillar att coacha och skapa starka team, berättar Soleiman.

Soleiman Aminzadeh, gruppchef på Biopharmaceutical Production.

Anpassar ledarskapet utifrån individen

Att han skulle bli chef var egentligen inte så konstigt.

     – Jag har alltid haft lätt för att förstå och hantera olika människor på ett bra sätt. Det är skillnad från individ till individ hur jag pushar fram personer att ta sin plats. Jag tycker om att arbeta utifrån situationsbaserat ledarskap. Det stärker gruppen och ingen här är ensam i sin strävan att nå mål, menar Soleiman.

Soleiman berättar om skillnader från individ till individ - om hur han pushar dem att ta sin plats.

Ger utvecklingsmöjligheter

I rollen som gruppchef har han lång erfarenhet av individuella samtal med medarbetare.

– Jag gillar att coacha och utveckla. Att få vara med från början och ändra saker i rätt riktning. Min syn är att man får göra misstag – bara man lär sig av dem. Samtidigt är det speciellt när man jobbar med medicin, för vi behöver minska risken för misstag och ha patienten i fokus, berättar Soleiman.

Jag tror att medarbetarna skulle beskriva mig som driven, tydlig och att jag håller det jag lovar. Det genomsyrar också vår företagskultur här på Octapharma, att man är kundfokuserad, ger karriärmöjligheter till sin personal och låter dem utvecklas.

Soleiman under ett arbetspass i produktionen.
Soleiman tillsammans med sina medarbetare.

Arbetsglädje och teamkänsla

Enligt Soleiman är det viktigt att alla tar ansvar och hjälps åt för att bidra till arbetsglädje på jobbet.  

     – Jag är intresserad av grupprocesser och att skapa starka samarbeten. Att aktivt jobba för en god teamkänsla ger mycket energi och arbetsglädje både för mig och mina medarbetare. Jag är stolt varje dag när jag kommer till jobbet, för att vi tillverkar medicin som räddar liv. Att en människa kan få ett aktiv liv på grund av det som vi tillsammans presterar och tillverkar. Det ger massor av arbetsglädje!

     – Jag har arbetat här i många år nu och det är fortfarande otroligt utvecklande och meningsfullt. Jag utvecklas själv genom att hjälpa andra, avslutar Soleiman.

Soleiman har hög arbetsmoral och bryr sig om hur personalen mår, han jobbar för gruppens bästa och tar tag i saker direkt!

Sagt om Soleiman som chef:

”Soleiman tar tag i saker direkt”

​​​​​​​

”Han bryr sig om hur personalen mår och lyssnar in andras åsikter”

​​​​​​​

”Han har hög arbetsmoral och ställer alltid upp och hjälper när det behövs, tex vid personalbrist då gör han vilka arbetsuppgifter som helst för att underlätta för personalen”

​​​​​​​

”Han jobbar för gruppens bästa, alltså han tänker på vad han kan jag göra för gruppen och inte tvärtom. Han vill alltid väl och att medarbetarna ska få möjlighet att utvecklas” ​​​

​​​​

Sökord

Careers

Production process