En aktivitet med många vinnare -Octapharma stolt sponsor av KB-städet!

Stockholm
2022-05-02
Environment
Under helgen, 22-24 april, engagerade sig drygt 250 spelare, ledare och föräldrar från Karlbergs BK för att genomförde KB städet – en aktivitet med många vinnare.

KB-städet är en skräpplockaraktivitet som genomförs i samarbete med ”Håll Sverige rent” som en del av deras nationella initiativ ”Skräpplockardagarna”.  För andra året i rad engagerade sig den lokala idrottsklubben Karlbergs BK för att städa på Kungsholmen. Totalt samlades bland annat 44 påsar med skräp, 18 fulla sopsäckar, bildäck, kundvagnar, en stor tunna och mycket annat in. Tacksamma Kungsholmsbor visade sin uppskattning med Swish-bidrag och lokala sponsorer såsom Octapharma var givetvis med och bidrog.  

”Octapharma är en naturlig del av nordvästra Kungsholmen. Vi förvaltar ett viktigt bioteknologiskt arv i området och har ett ansvar att bidra till områdets positiva utveckling.

Förutom att KB-städet bidrar till att det blir rent och snyggt på Kungsholmen, att ungdomar kan spela fotboll, och att krigsoffer får humanitär hjälp i Ukraina, är skräpplockning också en bra pedagogisk aktivitet som öppnar upp ögonen för nedskräpning och väcker frågor om miljö och hållbar utveckling, något som Octapharma gärna ställer upp på”, berättar Per Eriksson, Head of Market Communication på Octapharma AB.

Vad händer med pengarna?

Av den betydande summa som samlades in går hälften till Karlberg BKs ungdomsverksamhet medan den andra hälften skänks till UNHCRs insatser i Ukraina. Förra året gick pengarna till personalen på Sankt Görans sjukhus som kämpade under covid-pandemin.

Octapharma är sedan 2011 bland annat huvudsponsor för "KB Octapharma Sommarcamp", som varje år samlar över 300 barn på Stadshagens IP för att spela fotboll på sommarlovet.

Om Octapharmas samarbete med Karlbergs BK

Karlbergs BK är fotbollsklubben med ambitionen att vara en ”småstadsklubb i storstaden” för alla som bor på Kungsholmen, Lindhagen och Vasastan. Octapharmas samarbete med Karlbergs BK syftar till att befästa Octapharma som en naturlig del av nordvästra Kungsholmen och samtidigt vara en kraft som bidrar till områdets positiva framtid och utveckling.

Octapharma är sedan 2011 bland annat huvudsponsor för "KB Octapharma Sommarcamp", som varje år samlar över 300 barn på Stadshagens IP som spelar fotboll under sommarlovet. 

Totalt samlades bland annat 44 påsar med skräp, 18 fulla sopsäckar, bildäck, kundvagnar, en stor tunna och mycket annat in.