Adriana Zermouni - 22 år hos Octapharma

Stockholm, Sverige
2020-11-23
Våra anställda

Octapharmas vision är att hitta nya lösningar som förbättrar hälsa och liv. Det gäller i första hand våra patienter men i högsta grad även våra medarbetare.

Träning och en hälsosam vardag ger starkare, gladare och uthålligare medarbetare - och Octapharma värderar hälsa och rörelse hos sina medarbetare högt.

Vi möter här vår medarbetare Adriana Zermouni, chefsassistenten som trivs lika bra på jobbet i dag som hon gjorde när hon började på Octapharma för 22 år sedan. Nedan berättar hon om sitt jobb på Octapharma och sin träningsvardag.

Adriana Zermouni, chefsassistent på Octapharma.

Berätta om din roll på Octapharma!

​​​​​​​– Jag jobbar som chefsassistent och administratör på produktionen. Jobbet går bland annat ut på att samordna avdelningsövergripande administrativa arbetsuppgifter och stödja arbetsledningen i uppföljningen. Tillsammans med avdelningschefer och sektionschefer ansvarar jag exempelvis för att genomföra budgetarbete och fakturahantering.​​​​​​​

Hur kommer det sig att du började jobba här?

​​​​​​​– Jag var bara 24 år när jag skulle provjobba ett halvår. Då packade jag vår slutprodukt, därefter med avbokningar och granskning av dokumentation. Sedan 2008 jobbar jag som assistent. Att jag stannat här i 22 år betyder att jag fortfarande trivs och gillar mitt jobb!

Adriana på sin arbetsplats.

Vad är det som gör att du trivs på Octapharma?

​​​​​​​– Jag har jobbat på flera olika avdelningar under alla år jag jobbat här, så jag har verkligen fått möjlighet att hela tiden utvecklas i min yrkesroll. Octapharma är som en stor familj och jag har de bästa kollegorna! Vi har ett bra samarbete, även över avdelningsgränserna. Dessutom är det högt i tak.

Hur känner du att du bidrar till vår vision att förbättra människors hälsa och liv?

– Mitt jobb är en viktig del i kedjan då jag samordnar och administrerar arbetet på farmaceutisk produktion. Jag ser bland annat till att vi håller våra deadlines, jobbar med våra värderingar och löpande förbättringsarbete.

Du gillar att träna - berätta om din träning!

– Jag tränar främst på SATS och något som heter outdoor boot camp. Det är styrketräning, cirkelträning, löpning och högintensiva pass, det passar mig eftersom jag gillar att pressa mig till max. I och med corona har vi varit mycket utomhus och tränat, det gillar jag.

Adriana tränar i utomhusgymmet, som ligger några minuters promenad från arbetsplatsen i Hornsberg.

Hur gör du för att få till träningen i vardagen?

– Allt handlar om planering. Inför varje vecka sätter jag mig med SATS-appen och kollar igenom vad det finns för pass och hur det passar med mitt och familjens schema. På söndagen planerar jag veckans mat och handlar och lagar grytor så att det ska räcka för flera dagars middag. Min träningsväska står packad varje dag för att få träningen att bli av när jag åker till eller från jobbet. Även de dagar jag inte går på pass tar jag med mig väskan och promenerar i rask takt hem från jobbet, det tar ungefär en timme.

Adriana in action! På utomhusgymmet som ligger några minuters promenad från Octapharma.

Har träning alltid varit en stor del av ditt liv?

– Jag började träna när jag var ungefär tio år. Då tränade och tävlade jag i simning och friidrott. Jag höll på tills jag blev tonåring, därefter tog jag paus medan jag bildade familj och jag kunde ta upp träningen tillsammans med barnen. Sedan valde barnen fotboll så de senaste nio åren har jag tränat på egen hand igen.

Adriana ligger i enbensplanka - några minuter från kontoret.

Vad är ditt bästa träningstips?

– Om du åker tunnelbana hem, kliv av tre stationer innan du är hemma och promenera sista biten. Ha alltid väskan packad med träningsskorna så är det enkelt att byta även när du är på språng. Gå så mycket du orkar!
Planera, sätt upp små mål och kom igång att träna på gym om du inte redan gör det. Du kan alltid ringa ett gym och fråga om du får komma och provträna på något pass om du inte hittat en träningsform som tilltalar dig. Vill du inte gå på dyra pass eller gym kan du träna i skogen, på utomhusgym, via PT i appar i telefonen.

Vattnet och bryggorna nära Octapharma ger en inspirerande träningsmiljö...

Slutligen, varför tycker du att det är viktigt att träna?

– För att kroppen mår så mycket bättre. Du blir piggare, sover bättre och ser hur kroppen blir stark när du tränar. En enkel sak som en promenad om dagen gör mycket för välmåendet. För mig innebär träningen egentid där jag får gå runt med hörlurar i öronen och lyssna på vad jag vill, ofta en podcast. En ledig dag för mig ser ofta ut som så att jag går och tränar direkt efter frukost, därefter äter jag lunch på hemvägen och kanske passar på att ringa en vän. När jag fått dessa timmar för mig själv blir jag en bättre och gladare förälder till mina barn.

...och vacker utsikt!
Sökord

Careers