Vi gör ett viktigt och meningsfullt jobb

2020-04-16
Våra anställda
Hon är van att hålla många bollar i luften. Tur då att QA Managern Elin Tillman kan jonglera – på riktigt.

Eldfacklorna lyser med sin frånvaro, men hemma i lägenheten tar hon gärna fram de färgglada jongleringsbollarna till barnens stora förtjusning. Bollarna är en påminnelse från förr – och i viss mån vägen till Octapharma.

– När vi skulle outsourcas på gamla jobbet fick vi gå olika utbildningar. På en kurs i mental träning fick vi testa jongleringsbollarna som pausgympa. Det var ganska svårt i början. Men barnen är impade och vill också lära sig! säger Elin Tillman.

Fick blommor första dagen

Outsourcing och senare uppköp av den gamla arbetsgivaren fick henne att ställa in siktet på Octapharma. En tjänst inom Assessment & Release blev ledig 2015 och Elin tog chansen. Redan första arbetsdagen gjorde gott intryck:

– Jag minns att det stod en blomma på skrivbordet. Bara det kändes speciellt och hade aldrig hänt på mina tidigare jobb. De bjöd på lunch och man kände sig väldigt välkommen direkt.

”Ett viktigt och meningsfullt jobb”

Härom året bytte Elin avdelning till Quality Assurance (QA), som ansvarar för att de läkemedel Octapharma tillverkar uppfyller kraven på kvalitet och patientsäkerhet. I rollen som QA Manager arbetar Elin bland annat med att kvalitetssäkra QC-labben samt granska och godkänna dokumentation. Det innebär även täta kontakter med andra avdelningar och regelbundna inspektioner.

– Det kanske inte ser så spännande ut utifrån, men jag vet att vi gör ett viktigt och meningsfullt jobb. Indirekt påverkar allt vi gör patienter som behöver våra läkemedel. När jag fattar beslut måste lösningarna vara hållbara, både för dem som ska utföra jobbet men också för att säkra kvaliteten på produkterna.

Vad tycker du är roligast med ditt jobb?

– Att det är varierande arbetsuppgifter och att jag är inblandad i många olika aktiviteter och frågeställningar. Det är en bra blandning av möten, problemlösning, samarbete, dokumentgranskning, förbättringsarbete. Jag känner mig aldrig fullärd, utan lär mig hela tiden nya saker, både genom att själv söka information och genom diskussioner med mina kollegor. För mig är det viktigt att mitt arbete känns meningsfullt och att min insats uppskattas. Båda dessa bitar uppfylls här.

”Känner en framtidstro!”

Den familjära känslan Elin upplevde på sin första arbetsdag för fyra år sedan tycker hon genomsyrar företaget än idag – både vad gäller medarbetarna och själva arbetsplatsen:

– Två gånger i veckan går vårt team på promenader längs med vattnet, målet är att minska stress. Tidigare hade vi en trapputmaning, där vi skulle ta trapporna istället för att åka hiss. Det är ganska mycket sånt här, rent generellt. Företaget satsar mycket på aktiviteter och kurser, berättar Elin och fortsätter:

– Stämningen är härlig, folk är glada, öppna och hjälpsamma. Man stannar i korridoren och hejar. Ledningen är synlig och ofta med på möten, man uppmuntras att komma med förslag och synpunkter. Det märks också att vi satsar mycket på fabriken, man känner en framtidstro!

Fakta Elin Tillman
Ålder: 44
Bor: Hässelby i västra Stockholm.
Familj: Man och tre barn.
Roll hos Octapharma: QA Manager.
Utbildning: Fil. mag. i kemi.
Det visste du inte om mig: Har åkt safari med Rosa bussarna.

Sökord

Research & Development

Careers