”Jag gillar inte att bestämma men jag gillar att leda”

Stockholm, Sweden
2021-03-02
Våra anställda

För Michael Huhtanen har rollen som chef / ledare alltid fallit sig naturligt.

     – Jag vill utveckla människor. Något som är obehagligt idag kanske inte är obehagligt i morgon om jag hjälper dig dit och stöttar dig på vägen, säger Michael.

Michael har arbetat på Octapharma sedan 2006 och är idag sektionschef för Finfraktioneringen, som är en av avdelningarna inom produktionen.

     – Just nu är vi 66 personer så vi är ganska stora men det har varit en lång resa. I princip har vi dubblerat våra volymer på Finfraktioneringen och vi får ut så mycket mer produkter idag till behövande patienter. Det är otroligt mäktigt att få vara delaktig och rädda fler liv, berättar Michael.

Michael Huhtanen, Sektionschef Finfraktioneringen, Production Unit.

​​​​​​​Utvecklar medarbetare

​​​​​​​Han har alltid haft ett stort intresse för ledarskap och har själv fått möjlighet att utvecklas inom Octapharma under årens lopp.​​​​​​​

     – Jag vill lyfta fram medarbetare och få dem att känna sig duktiga och delaktiga. Det är ju otroligt häftigt att plocka upp och stötta någon som man ser har potential och sedan se att den här personen levererar. Vissa behöver ett coachande ledarskap medan andra behöver tydliga riktlinjer. Mina specialister sitter på helt andra kompetenser som jag inte har så där blir det lite mer av ett delegerande ledarskap där de får göra sitt. Där kan jag istället hjälpa till med prioriteringar, berättar Michael.

​​​​​​​Laget före jaget

​​​​​​​​​​​​​​Michael är från början en sportkille och har hållit på med många olika lagsporter, främst ishockey.

– Många av ledarna där har inspirerat mig jättemycket. Jag upplever att vi har lyckats skapa den där teamkänslan även här på Octapharma. Det handlar om att skapa en vi-känsla. Det gör mig väldigt stolt när jag ser team som utvecklas och tillsammans når uppsatta mål. Jag tror att ledarskap faller sig väldigt naturligt för mig. Och för mig handlar inte ledarskapet om att bestämma. För mig handlar det om att bidra till att mina medarbetare blir ännu lite bättre, avslutar Michael.​​​​​​​

Michael berättar att ledare inom idrotten inspirerat honom mycket.

Sagt om Michael som chef:

”Han är alltid tillgänglig när man behöver stöd och det är alltid högt i tak. Han tänker på gruppens bästa och har alltid nära till att ge positiv feedback.”

”Michael är tydlig med vad han förväntar sig som chef.”

"Han är en driven ledare som vill att avdelningen ska göra sitt yttersta för att uppnå våra egna och Octapharmas mål. Han är tävlingsinriktad vilket smittar av sig.”

”Energirik och ambitiös vilket sprider sig till medarbetarna. Ger konstruktiv feedback och är tydlig med sina förväntningar."

Michael - en tillgänglig, driven, energirik och ambitiös ledare...
...som är tydlig med vad han förväntar sig!
Sökord

Karriär

Produktionsprocess