Din karriär hos Octapharma

Vi trivs tillsammans och hos oss är du en del av ett team - där varje medarbetare har möjlighet att bidra till vår gemensamma framgång.

Där meningsfullhet möter familjära värden. Välkommen till Octapharma – ett familjeföretag som präglas av gemenskap och teamwork där du kan växa, skapa och forma din framtid. Om du strävar efter meningsfullhet, utveckling och en arbetsplats där du är med och dagligen räddar liv, har du kommit rätt.

Ett ädelt uppdrag. Att arbeta på Octapharma innebär att vara med och göra skillnad i människors liv. Vi utvecklar och tillverkar läkemedel inom tre behandlingsområden: hematologi, immunterapi, och intensivvård. Det är med en djup känsla av stolthet som vi aktivt bidrar till att främja hälsan hos våra patienter.

En mångfald av möjligheter. Octapharma strävar efter att vara en plats där du inte bara gör jobbet, utan där du växer som individ. Som nyexaminerad har du möjligheten att forma din karriär och utveckla dina färdigheter i en dynamisk och stöttande miljö. Vi är stolta över att vara en plats där innovation och kreativitet trivs, och där ditt bidrag spelar en nyckelroll i vår framgång. Vi arbetar i en internationell miljö med goda förutsättningar att utveckla sin roll inom våra globala verksamheter. Vi arbetar med allt från läkemedelstillverkning, teknik, kvalitetssäkring, supply chain, marknadsföring, försäljning och ekonomi.

En trygg arbetsplats centralt i Stockholm. Vi är stolta över att erbjuda arbetsplatser där inspirerande tillväxt möter stark sammanhållning. Våra moderna kontorsutrymmen och arbetsplatser är beläget i en toppmodern anläggning på Kungsholmen i centrala Stockholm. Vi tror på att skapa en balans mellan arbetsliv och personligt liv, med attraktiva förmåner och trygga anställningsvillkor till våra medarbetare. 

Här är några av fördelarna med att arbeta på Octapharma:

• Spännande och utmanande arbetsmiljö

• Främjande av professionell och personlig utveckling

• Engagemang i forskning och innovation

• Meningsfull karriär

• Trygga anställningsvillkor

• Möjlighet att ta på sig nya utmaningar

Hitta ditt nästa karriärsteg

Hos oss kan du arbeta med allt från läkemedelstillverkning, teknik, kvalitetssäkring, Supply Chain, marknadsföring, försäljning och ekonomi – och därmed bidra till en bättre framtid för patienter världen över.

Livet på Octapharma

Sedan starten 1983 har vi framgångsrikt växt till ett företag med över 9 000 anställda på 31 olika anläggningar och kontor över hela världen.

Drivkraften bakom vår expansion har i stor utsträckning varit våra företagsvärderingar: ägarskap, integritet, ledarskap, hållbarhet och entreprenörskap. Värderingarna är vår ledstjärna i det vi gör och hur vi gör det.

Vi kallar oss ett riktigt familjeföretag. Dels för att vi sedan starten 1983 varit familjeägda, dels för att alla hos oss är en del av vår jobbfamilj. På Octapharma finner du en familjär stämning och en miljö där människor möts, har roligt, stöttar varandra och jobbar tillsammans. Här tycker vi om varandra, vår arbetsplats och vår gemensamma resa för att förbättra människors hälsa och liv.

Vi andas gemenskap. Vi trivs tillsammans och hos oss är du alltid del av ett team där varje medarbetare har möjlighet att bidra till vår gemensamma framgång. Det gör att vi kan lösa både små och stora utmaningar snabbt. Vi lägger stor vikt vid vår företagskultur och arbetar hela tiden för att upprätthålla våra gemensamma värderingar.

Vi räddar liv. Vårt mål är att förbättra människors hälsa och liv. Det gör vi genom att tillverka läkemedel som ger fler chans att leva ett normalt och aktivt liv. Idag är vi en av världens största aktörer på den internationella marknaden för proteinbaserade livräddande läkemedel och vi växer ständigt. För oss är det viktigt att behålla och stärka det förtroende vi fått från patienter världen över. Därför har vi alltid siktet inställt på att bli bättre på det vi gör.

Vi utvecklar och utvecklas. Som familjeägt företag står vi utanför börsens ”kvartalshets” och har råd med långsiktighet – för våra patienter, anställda och företagets bästa. Här finns en stark entreprenörsanda med utrymme för alla att utveckla Octapharma som företag och sig själv som medarbetare och människa. Vi har den mest avancerade utrustningen, bra produktionskapacitet och lokaler, förbättrar processer, forskar och utbildar våra medarbetare.

Vi jobbar toppmodernt och centralt. Du hittar oss i vår toppmoderna anläggning, på Kungsholmen i centrala Stockholm. Där jobbar vi med den senaste tekniken - under strikta myndighetskrav, för att skapa säkra och effektiva läkemedel. Vi erbjuder våra medarbetare en god arbetsmiljö och goda luncher i vår egna restaurang.

Möt våra medarbetare

Quality Unit

Quality Unit har ett övergripande ansvar för kvalitetskontroll och kvalitetssäkring av våra läkemedel – allt i syfte att garantera våra patienters säkerhet och välmående.

Supply Chain

Supply Chains uppgift är enkelt beskrivet att styra materialflödet genom hela företaget, att se till så att rätt vara med rätt kvalité finns på rätt plats i rätt tid.

Finance & IT

Ekonomiavdelningens övergripande ansvar är att säkerställa en långsiktig hållbar finansiell utveckling. IT levererar infrastruktur, nätverk och kommunikation samt säkerställer driften av system inom vår produktion.

Technical Unit

Ett produktionsstopp orsakat av tekniskt fel är både kostsamt och problematiskt. Technical Unit ansvarar för att vår produktionsanläggning, byggnader och övrig utrustning finns på plats och fungerar som de ska.

PMO

Projekt Management Office (PMO) är en supportenhet som tillhandahåller infrastruktur, kompetens och input som behövs för effektiv program- och portföljhantering av investeringsprojekt.

Sales & Marketing

På Sales and Marketing ser vi till att våra läkemedel når patienter och att de används på rätt sätt.

Kompetens- & karriärutveckling

Genom våra medarbetares personliga och karriärmässiga utveckling får vi en stolt och kompetent personalstyrka som brinner för vår vision: att tillhandahålla nya lösningar som förbättrar människors hälsa och liv. Vi erbjuder en stimulerande arbetsmiljö och utmaningar som hjälper dig att växa både på det personliga och professionella planet.

Kontinuerlig kompetensutveckling är en självklar och integrerad del av våra medarbetares och ledares vardag. Vi erbjuder flertalet olika medarbetar- och ledarskapsutbildningar, både interna och externa, trainee-program, digitala lösningar för kompetensutveckling m.m. Vi ser ständigt många inspirerande exempel på hur medarbetare på Octapharma utvecklas, bland annat genom att gå vidare till nya befattningar internt eller nya ansvarsområden, arbetsrotation och projektarbete.