Supply Chain

Inköp, Material Management & Logistik - i Hornsberg & Arlandastad

Supply Chain är indelad i tre huvudområden: Inköp, Material Management och Logistik.

Avdelningens uppgift är att styra materialflödet genom hela företaget: att se till så att rätt vara, med rätt kvalité, finns på rätt plats, i rätt tid.

Supply Chain ansvarar för bl.a. inköp, produktionsplanering, materialhantering, logistik, transportpackning och försyning av glas samt varumottagning och utlämning.

Avdelningen är mångfacetterad med länkar och gränssnitt till hela organisationen och inkluderar ett logistikcenter i Arlandastad, strax utanför Stockholm.

Allt börjar på Octapharmas logistikcenter i Arlandastad!

Under 2014 öppnade Octapharma ett lager i Arlandastad där man anställde fem personer med strategin att utveckla verksamheten vidare. Idag är det ett komplett logistikcenter med 40 anställda, nyrenoverade lokaler och modern teknik.

​​​​​​​– Vi har vuxit snabbt, men det är fortfarande en familjär arbetsplats med varm och positiv stämning, berättar Marcus Wahlqvist, chef för Logistikcenter Arlandastad.

Se filmen & läs hela artikeln

"Det är helt annorlunda mot vad jag jobbat med tidigare. Man är med och räddar liv"

I oktober 2018 fick Adam Llarena anställning som Single Donation Controller på Octapharma, eller SDC-operatör på svenska. 

Han beskriver sin jobb som trivsamt och alla samarbetar bra och stämningen är positiv. Alla hejar och frågar hur man mår. "Det är kul att gå till jobbet!"

För Adam har jobbet på Octapharma inte bara gett en efterlängtad omställning i vardagen, han har dessutom hunnit putsa ytterligare på sitt CV.

– Jag tog truckkort i höstas, vilket jobbet stod för. Det kändes som en bra bonus och jag känner verkligen att det finns möjligheter att utvecklas.

Se filmen & läs hela artikeln